Få sundt hår med 4 vigtige råd

Har du ledt internettet igennem efter gode råd til at få lækkert og sundt hår? Har du læst nok ukonkrete guides til hvordan man får sundt hår? Så er du kommet til det rigtige sted. Her hos Frisoeriaarhus.dk gør vi det nu ENDELIGT klart, hvordan du får friskt og sundt hår!

Sundt hår 4 tips

Vi forsøger at give så konkrete råd som overhovedet muligt, men alligevel kan der ikke ses bort fra, at forskellige hårtyper skal behandles forskelligt, hvis det bedst mulige resultat skal opnås. Hos os kan du finde en liste over alle de gode frisørsaloner i Århus. Det allerbedste for dit hår er, at kontakte en af frisørerne på vores lister, og få helt specifikke råd til lige netop dit hår!

Råd 1: Hårvask

Vasker du dit hår hver dag i forsøget om at få friskt og sundt hår, benytter du den helt forkerte taktik! En daglig hårvask er en skrap kost for alt slags hår, og vil ikke give dig sundt hår. Vasker du hår hver dag, frarøver det hovedbundens naturlige og fugtende olier. Det giver skalende skæl, ødelagte hårrødder, slidt hår og en tør hovedbund! Bliver håret udtørret vil det fratrække hårpigmenter, hvilket fjerner alt ønsket glans og giver hårfarven et kedeligt gråt skær.

Derfor skal du kun vaske håret 3 gange ugentligt!

Dit hår kan være lidt fedtet i den første uge eller så, men vil snart se mere sundt og levende ud end nogensinde.

Råd 2: Tør dit hår ordentligt

Først føntørring: Føntørring kan skade dit hår og især hvis der føntørres meget tæt på håret. Skal du føntørre lige efter bad, anbefales det herfra, at det sker med laveste varme og nok også 10 cm længere fra håret end du er vant til. 
Håndklæde: Tørrer du håret med et håndklæde, er det ekstremt vigtigt ikke at gnide håndklædet mod håret. Dette kan knække og beskadige dit hår. Klap i stedet dit hår tørt med et håndklæde. Lad det lufttørre til sidst.
Børste: Når håret er tørt bør du vælge en rigtig hårbørste. Husk at hårbørster med vildsvinehår er velegnede til fint tyndere hår mens mere bredtakkede kamme er velegnede til tykt hår og krøller.

Vi fraråder at vaske dit hår hver dag, men i stedet kan det hjælpe med en daglig børstning. Så køb en lækker hårbørste. Hvorfor? Fordi andet er forfærdeligt.

Råd 3: De vigtigste produkter til sundt hår

Hvor har vi glædet os til at give dig disse følgende råd. For hvilke produkter har du egentligt brug for, når du jagter et lækkert, friskt og sundt hår. Egentligt kræver det ikke meget mere end 4 produkter på hylden før man for alvor kan se resultaterne i håret.
Disse produkter er;
Shampoo
Balsam
Hårkur
Tørshampoo

Shampoo

Hvorfor er en god shampoo vigtig? Shampoo er den mest basale hår-hygiejne. Det har en rensende effekt, og fjerner fedtstofferne fra håret. Shampoo har altså en rensende effekt og er nødvendigt for et sundt hår.
Det er vigtigt i dit valg af shampoo at du vælger en der bekæmper skæl godt og hvis du har tør hud, så en der hjælper mod det.

Der går store diskussioner omkring hvorvidt det er nødvendigt at købe sulfat-fri shampoo eller ej. Sulfat skulle angiveligt være mere skadende for håret, ved i højere grad at fratage hårets hårfarve og naturlige olier. Det er dog ikke alle tests der påpeger en forskel i sulfat eller sulfat fri shampoo.

Vi har ikke selv lavet en test, men alligevel giver vi jer herunder 2 anbefalede og sulfatfrie shampooer til at få et sundt hår.  

Den dyre: MOROCCANIOL Extra Volume

Prisbevidst: MOROCCANIOL Extra Volume

Balsam

Balsam og conditioner er det samme. Vi omtaler det balsam her. Mens shampooen vasker dit hår, er det virkeligt din balsam der beskytter, fugtigere og gør håret sundere. Balsamets ingredienser kombineret supplerer hårets fugt efter at noget af det er fjernet fra shampooing.
Balsammen reducerer også hårets friktion ved at blødgøre håret, hvilket ellers ville have beskadiget hårstråene. Altså er balsam vigtigt, og får dit hår tilbage i en tilstand der er fugtig nok til at give sundt hår.

Anbefalede balsam-produkter:

Den dyre: Redken EXTREME Conditioner

Prisbevidst: Paul Mitchell The Conditioner

Hårkur

Skal dit hår virkeligt være sundt, så lyt med i dette afsnit. Med en hårkur får du tilføjet den allersidste del af fugt som håret skal have for at se livligt og sundt ud. En hårkurs hovedformål er at reparer, styrke og fugtive dit hår.
En teknisk opsummering: Shampooen går ind og ”åbner” håret, og fjerne alt fedstoffer med sin rensende effekt. Balsammet fugtiggøre håret og ”lukker” hårstråene igen, ved igen at supllerer håret naturlige fugt.
Derfor skal Hårkuren ske i mellem shampooenog balsam, sådan hårkuren i mellemtiden kan reparer håret, inden balsamen lukker.

En hårkur bør foretages 1 gang om ugen.
En generel hårkur fungerer sådan:

  1. Håret vaskes rent med shampoo: (Grundig vask, så håret bliver helt fri for stylingsprodukter)
  2. Tilfør hårkur i håret. (Lad den sidde som brugsanvisningen anbefaler)
  3. Skyld håret kun med vand! (Ikke for varmt vand)
  4. Vask håret med balsam for at tilføje den sidst fugt og for at lukke hårstråene.

Den dyre: HairLust Protein Reconstructor

Prisbevidst: Aussie Colour 3 Minute Treatment

Tør shampoo

Er det svært at gå flere dage uden at vaske hår? Eller er håret ved at blive en smule for fedtet? Så brug tørshampoo. Sådan kan du forlænge tiden mellem en hver hårvask.
Tør shampoo kan nemlig uddrive håret dens fedtede olier uden at beskadige håret ligeså meget som ved vask.

Den bedste tørshampoo for et hår er nødvendigvis ikke den bedste hårshampoo for et andet hår.
Men generelt kan man hurtigt spotte en dårlig tørshampoo hvis;
Tørshampooen ikke total optages af håret og efterlader rester.
Hvis håret efterfølgende virker klisteret.

Vi anbefaler disse tørshampooer, til det generelle hår:

Den dyre: Kevin Murphy Doo.Over

Prisbevidst: Uniq One Dry Shampoo

Råd 4: Klipning

For at dit hår skal se sundt ud, er det vigtigt også spidserne er flotte. Vi anbefaler at håret klippes hver ottende uge. Dit hår vokser cirka 12 millimeter om måneden, så håret kan sagtens gro, selvom der klippes en centimeter af hver gang.

Vi håber virkeligt, at vores ovenstående guide til at få et sundt og lækkert hår har hjulpet dig. Uanset hvad du søger og ønsker for dit hår, så er det allerbedste at gøre, at få en personlig rådgivning fra en proffessionel frisør. Sådan kan du få helt RIGTIGE og helt PRÆCISE råd til lige netop DIT hår.

Derfor har vi hos frisoeriaarhus.dk samlet en liste over de dygtigste frisører i Århus. Så hvis du ønsker at finde en god frisør til den helt rigtige rådgivning, så se nærmere her: